Χαρακτηριστικά Προϊόντος και Οδηγίες Συντήρησης

Α. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΗ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ
Τα υφάσματα που καλύπτουν τα έπιπλα ταπετσαρίας homad έχουν επιλεγεί από τους καλύτερους οίκους της Ευρώπης και είναι αντιπροσωπευτικά όλων των σύγχρονων τάσεων, τόσο για το ύφος τους, όσο για τη σύνθεση και τους τρόπους συντήρησης και καθαρισμού.

Τα υφάσματα, ανάλογα με την σύνθεσή και την επεξεργασία τους, έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει κανείς να λαμβάνει υπ’ όψιν πριν καταλήξει στις επιλογές του.

i. Τα υφάσματα από λινό ή βισκόζη έχουν ίνες οι οποίες με την χρήση δημιουργούν μια «πατίνα» στην επιφάνεια του υφάσματος.

ii. Τα υφάσματα από βελούδο, έχουν πέλος το οποίο δημιουργεί μικρές ή μεγαλύτερες γυαλάδες που μεταβάλλονται με το κάθισμα.

iii. Τα πιο λεπτά υφάσματα και τα υφάσματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε λινό, τσαλακώνουν ευκολότερα.

iv. Τα υφάσματα με βαμβάκι έχουν την τάση να ξεχειλώνουν με την χρήση.

v. Τα πολυεστερικά υφάσματα έχουν μεγάλη αντοχή και πολλά από αυτά προσφέρουν τη δυνατότητα για επί τόπου καθαρισμό χωρίς αφαίρεση των καλυμμάτων (easy clean).

vi. Όλα τα υφάσματα ανεξάρτητης σύνθεσης είναι ευαίσθητα στο φως και στην υπεριώδη ακτινοβολία ανεξάρτητα αν αυτή έρχεται απ’ ευθείας σε επαφή ή εξ αντανακλάσεως. Η έκθεσή τους σε αυτήν ξεθωριάζει τα χρώματα.

vii. Αν ο καναπές σας εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία υπάρχουν ειδικά υφάσματα (συνήθως 100% ακριλικά) με υψηλή αντοχή σε ειδικά τεστ (αντοχής UV). Αυτά τα υφάσματα πρέπει να χρησιμοποιηθούν οπωσδήποτε σε έπιπλα εξωτερικού χώρου ή ακόμη και σε εσωτερικού, αν τα βλέπει ο ήλιος.

viii. Η αδιαβροχοποίηση (που είναι διαφορετική επεξεργασία από το easy clean) είναι μια πρόσθετη διαδικασία που έχει την τάση να εξασθενεί μετά από 2 ή 3 χρόνια. Μπορείτε όμως να επαναλάβετε την αδιαβροχοποίηση, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα συνεργεία.

ix. Οι δερματίνες με την πάροδο του χρόνου (3-6 έτη) αποπολυμερίζονται και φθείρεται η επιφάνειά τους. Επικοινωνήστε με τα καταστήματα homad για τη διαδικασία και το κόστος αλλαγής καλυμμάτων.

x. Στα περισσότερα (αλλά όχι σε όλα) υφασμάτινα έπιπλα η ταπετσαρία αφαιρείται για καθαρισμό. Ανάλογα γίνεται και ο καθαρισμός τους, πάντα σε σχέση και με τις προδιαγραφές του υφάσματος.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΩΝ
Τα μαξιλάρια πλάτης συνήθως περιέχουν μείγμα πούπουλου με κομφορέλ, μέσα σε θαλάμους από ειδικά επεξεργασμένο βαμβακερό ύφασμα.

Τα μαξιλάρια αυτά είναι μαλακά και υποδέχονται το σώμα πολύ αναπαυτικά.

Τα μαξιλάρια καθίσματος είναι:

Είτε από συνδυασμό αφρού πολυουρεθάνης σε διάφορες πυκνότητες (σκληρό, μαλακό).

Είτε -επιπλέον του αφρού πολυουρεθάνης- υπάρχει μια επίστρωση μείγματος πούπουλου με κομφορέλ, μέσα σε θαλάμους από ειδικά επεξεργασμένο βαμβακερό ύφασμα.

Τα μαξιλάρια καθίσματος και πλάτης που περιέχουν πούπουλο είναι πιο αναπαυτικά αλλά έχουν το χαρακτηριστικό ότι παίρνουν τη φόρμα του σώματος και δεν κρατούν αυστηρά το αρχικό τους σχήμα.

Τα μαξιλάρια καθίσματος από αφρό πολυουρεθάνης κρατούν τη φόρμα τους, προσφέροντας ένα πιο «σφιχτό» κάθισμα.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΗ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ
Όταν παραλάβετε το καθιστικό σας πιθανόν να υπάρχει κάποια μυρωδιά των υλικών ή του αμπαλάζ του. Αφήστε ανοιχτά τα παράθυρα του χώρου στον οποίο τοποθετήθηκε για 1 ή 2 ημέρες και η μυρωδιά σταδιακά θα εξαφανιστεί.

Δεν πρέπει να κάθεστε στα μπράτσα ή στην πλάτη του καναπέ. Δεν έχουν κατασκευαστεί για να δέχονται κάθετα το ανθρώπινο βάρος.

Αν πρέπει να μετακινηθεί ο καναπές σας ή οποιοδήποτε έπιπλο, ανασηκώστε το. Αν το σύρετε, υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί το πάτωμά σας ή το ίδιο το έπιπλο.

Μπορείτε να προφυλάξετε το πάτωμά σας από μικροφθορές κολλώντας κάτω από τα πόδια του καναπέ σας αυτοκόλλητα τσοχάκια που κυκλοφορούν στην αγορά και τα οποία μπορείτε να αντικαθιστάτε με νέα, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Οποιαδήποτε επισκευή πρέπει να γίνεται από ειδικευμένο συνεργείο της homad. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η εγγύηση της εταιρίας καταπίπτει.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΑΞΙΛΑΡΙΩΝ
Τα μαξιλάρια καθίσματος και πλάτης που περιέχουν πούπουλο χρειάζονται μια επιπλέον φροντίδα από μέρους του χρήστη για να διατηρούν την εικόνα τους και την υπέροχη αίσθηση καθίσματος που έχουν.

Πρέπει να αλλάζουν θέση μεταξύ τους, εάν αυτό είναι εφικτό από τον σχεδιασμό του καναπέ, ώστε να καταπονούνται ομοιόμορφα.

Πρέπει, σε τακτά χρονικά διαστήματα, να τινάζονται προκειμένου να κατανέμεται, κατά το δυνατόν, το πούπουλο ομοιόμορφα.

Πρέπει να επαναφέρεται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, το υφασμάτινο κάλυμμα, στην αρχική του θέση, αφού τα αφαιρούμενα καλύμματα των μαλακών μαξιλαριών έχουν την τάση να γλιστρούν προς τα εμπρός, υπό το βάρος και την κίνηση του σώματος.

Στα μαξιλάρια καθίσματος ή πλάτης, παρ’ όλη την επένδυση τους με ειδικό βαμβακερό ύφασμα, ενίοτε, παρατηρείται κάποια πούπουλα να διαπερνούν το προστατευτικό «κέλυφος» και το ύφασμα. Αυτό είναι τυπικό χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων μαξιλαριών και το μόνο που χρειάζεται είναι να απομακρυνθούν από την επιφάνεια.

Τα μαξιλάρια καθίσματος και πλάτης που περιέχουν πούπουλο, ανάλογα με τη χρήση τους, ενδέχεται με την παρέλευση του χρόνου να χρειαστούν προσθήκη ή ανανέωση του υλικού τους. Απευθυνθείτε στα καταστήματα homad για να ενημερωθείτε για τη διαδικασία και το κόστος συντήρησης του καθιστικού σας.

Τα μαξιλάρια με μηχανισμό ανάκλησης, έχουν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας ο οποίος δεν πρέπει να παραβιάζεται (π.χ. δεν πιέζονται προς την ανάποδη φορά). Ειδική προσοχή χρειάζεται αν τα χειρίζονται επισκέπτες ή παιδιά που αγνοούν τον τρόπο που λειτουργούν. Κακή χρήση του μηχανισμού μπορεί να τον αχρηστεύσει ή να επιφέρει βλάβη στον σκελετό του καναπέ.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ
Τα υφασμάτινα καλύμματα των καναπέδων, πολυθρόνων κ.λ.π. είναι συνήθως αφαιρούμενα για τον καθαρισμό ή την ανανέωσή τους. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε τις προδιαγραφές καθαρισμού του υφάσματος και να τις ακολουθείτε προσεκτικά, ενώ υπάρχουν κάποιες προφυλάξεις οι οποίες πρέπει να λαμβάνονται για κάθε είδος υφάσματος, ανεξάρτητα από τη σύνθεση και την επεξεργασία που αυτό έχει υποστεί.

Οι λεκέδες δεν καθαρίζονται επιτόπου, τρίβοντας το ύφασμα με οποιοδήποτε υγρό (έστω και απλό νερό), ούτε για τα easy clean / water resistant / stain resistant υφάσματα. Υπάρχει ο κίνδυνος αλλοίωσης της ύφανσης ή του χρώματος του υφάσματος.

Τα υγρά δεν απομακρύνονται σκουπίζοντας ή τρίβοντας το ύφασμα. Απλά απορροφώνται με τη χρήση καθαρού στεγνού πανιού.

Οποιοσδήποτε τρόπος καθαρισμού πρέπει να γίνεται τηρώντας ευλαβικά τις προδιαγραφές του υφάσματος. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι επιτρέπεται το πλύσιμο στο χέρι, προτείνεται το κρύο νερό, με διαλυμένο υγρό απορρυπαντικό για ευαίσθητα υφάσματα.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι επιτρέπεται το στεγνό καθάρισμα, απευθυνθείτε σε ένα αξιόπιστο καθαριστήριο. Λάβετε υπ’ όψιν σας ότι τα περισσότερα υφάσματα και ειδικά αυτά που περιέχουν βαμβάκι μπαίνουν λιγότερο ή περισσότερο στο πλύσιμο ακόμη και αν ακολουθηθούν οι οδηγίες καθαρισμού για πλύσιμο στο χέρι ή στεγνό καθάρισμα.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να καθαρίσετε ολόκληρο τον καναπέ σας με επιτόπιο καθαρισμό, χωρίς να βγάλετε τα καλύμματά σας, απευθυνόμενοι σε εξειδικευμένα συνεργεία.

Η αδιαβροχοποίηση των υφασμάτων water resistant είναι μία εξωτερική επεξεργασία, η οποία με τη χρήση και τα πλυσίματα χάνει την αποτελεσματικότητά της. Μπορείτε να την ανανεώσετε απευθυνόμενοι στα εξειδικευμένα συνεργεία. Εξάλλου, μπορείτε να αδιαβροχοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο, οποιοδήποτε ύφασμα, όποια κι αν είναι η σύνθεσή του.

Για τα υφάσματα που έχουν την προδιαγραφή easy clean/stain resistant υπάρχει η δυνατότητα επιτόπιου καθαρισμού ψεκάζοντας το ύφασμα με νερό σκέτο ή αραιωμένο απαλό καθαριστικό και ακολούθως ταμπονάρισμα του υγρού. Η διαδικασία αυτή ενδέχεται να χρειαστεί να επαναληφθεί αρκετές φορές μέχρι να απομακρυνθεί ο λεκές.


B. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΜΕ ΞΥΛΟ, ΜΕΤΑΛΛΟ, ΚΕΡΑΜΙΚΟ, κ.α.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΛΩΝ ΜΕ ΞΥΛΟ, ΜΕΤΑΛΛΟ, ΚΕΡΑΜΙΚΟ
Τα ξύλινα έπιπλα έχουν επιφάνειες από MDF , επενδεδυμένο με φυσικό καπλαμά από διάφορα ξύλα (δρυ, καρυδιά, ευκάλυπτο κτλ). Κατ' εξαίρεση κάποια από αυτά έχουν μασίφ ξύλινα στοιχεία στα πόδια των καρεκλών και των τραπεζιών.

Τα νερά του φυσικού ξύλου στους καπλαμάδες διαφέρουν μεταξύ τους και είναι για κάθε έπιπλο μοναδικά. Αυτό συμβαίνει είτε πρόκειται για καπλαμά (σε μικρότερο βαθμό), είτε πρόκειται για μασίφ ξύλο ή ακανόνιστο καπλαμά (σε υπερθετικό βαθμό) και αφορά στο σχήμα των νερών του ξύλου, σε ενδεχόμενους μικρούς ρόζους και σε διαφοροποιήσεις της απόχρωσης. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για 100% φυσικό προϊόν το οποίο δεν αναπαράγεται μηχανικά ώστε να μπορεί να επαναληφθεί ομοιόμορφα, ούτε υπάρχει η δυνατότητα επιλογής.

Αυτή η μοναδικότητα του φυσικού ξύλου (καπλαμάς ή μασίφ ) επηρεάζει και την απόχρωση που έχουν οι ξύλινες επιφάνειες όταν αυτές βαφτούν ή λουστραριστούν. Ενώ η βαφή είναι σταθερή (σαν προϊόν τυποποιημένης χημικής επεξεργασίας) όταν περνάει στο έπιπλο επηρεάζεται από το υπόστρωμα του φυσικού ξύλου και το τελικό χρώμα έχει μικροαποκλίσεις από έπιπλο σε έπιπλο.

Η αμερικανική καρυδιά σε οποιαδήποτε μορφή της (καπλαμάς ή μασίφ) έχει μεγάλες αποκλίσεις από έπιπλο σε έπιπλο, τόσο στη διαμόρφωση των νερών όσο και στον χρωματικό τόνο που έχουν αυτά. Επιπλέον έχει το χαρακτηριστικό ότι ανάλογα με την έκθεση στο φως, αλλάζει ο χρωματικός της τόνος και γίνεται πιο ανοικτός και θερμός. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όταν σας παραδίδονται τα έπιπλα από καρυδιά είναι σκούρα και με τον καιρό ο τόνος τους γίνεται όλο και πιο ανοικτός.

Τα μασίφ ξύλα (δρυς ή καρυδιά) παρ’ όλες τις αυστηρές προδιαγραφές που ακολουθούνται στην αποξήρανσή τους και στην επεξεργασία τους, παραμένουν ζωντανά και ευαίσθητα στις καιρικές συνθήκες και στις αλλαγές τους. Ακόμη και όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές, είναι πιθανόν να εμφανιστούν μικρές ρωγμές οι οποίες θεωρούνται φυσιολογικές και δεν αποτελούν κίνδυνο για την μασίφ επιφάνεια, αφού αυτές είναι προστατευμένες με ειδικά βερνίκια και έχουν ενισχυθεί με μεταλλικές μπάρες από την κάτω πλευρά τους.

Οι επιφάνειες από κεραμικό διαφέρουν μεταξύ τους και είναι κάθε φορά μοναδικές, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής.

Οι μεταλλικές επιφάνειες έχουν επεξεργασία ηλεκτροστατικής βαφής εξαιρετικής αντοχής και σκληρότητας.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΜΕ ΞΥΛΟ, ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΙΚΟ
Όλα τα έπιπλα προορίζονται για χρήση σε εσωτερικό χώρο εκτός από εκείνα που έχουν ειδικές outdoor προδιαγραφές.

Όταν παραλάβετε τα ξύλινα έπιπλά σας, πιθανόν να υπάρχει κάποια μυρωδιά από τα προστατευτικά βερνίκια που έχουν χρησιμοποιηθεί. Αφήστε ανοικτά τα παράθυρα του χώρου στον οποίο τοποθετήθηκε το έπιπλο. Αν το έπιπλό σας έχει πόρτες, αφήστε τις επίσης ανοικτές. Οι μυρωδιές σταδιακά θα εξαφανιστούν.

Αν πρόκειται να μετακινήσετε το έπιπλό σας, ανασηκώστε το. Αν το σύρετε υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί το πάτωμά σας ή το ίδιο το έπιπλο.

Μπορείτε να προφυλάξετε το πάτωμά σας από μικροφθορές, κολλώντας αυτοκόλλητα τσοχάκια στα σημεία που το έπιπλό σας ακουμπάει στο πάτωμα. Τα τσοχάκια μπορείτε να προμηθευτείτε από την αγορά και να τα αντικαταστήσετε όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Η συντήρηση του επίπλου σας πρέπει να γίνεται με βαμβακερό νωπό καλά στυμμένο ύφασμα. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα του εμπορίου για την συντήρηση των ξύλινων επιφανειών γιατί είναι πιθανόν να μην μπορέσετε να λουστράρετε ξανά το έπιπλό σας ή να αλλοιώσετε την επεξεργασία του.

Οποιαδήποτε επισκευή πρέπει να γίνεται από ειδικευμένο συνεργείο της homad. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η εγγύηση της εταιρίας καταπίπτει.

Ειδικά στα αναρτώμενα επί τοίχου έπιπλα, ενδεχόμενη επανατοποθέτησή τους πρέπει να γίνεται από ειδικευμένο συνεργείο της homad. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η εγγύηση της εταιρίας καταπίπτει.

Μην υπερφορτώνετε τα ράφια του επίπλου σας πέραν των αντοχών του υλικού τους. Αν έχετε αμφιβολίες για το πόσο βάρος μπορούν να δεχθούν επικοινωνήστε με τα καταστήματα homad.

Μην αφήνετε τα ξύλινα έπιπλα εκτεθειμένα στον ήλιο, σε υψηλές θερμοκρασίες ή σε μεγάλη υγρασία. Η παρατεταμένη έκθεσή τους σε παρόμοιες συνθήκες εγκυμονεί κινδύνους για τα έπιπλά σας.

Ειδικά σε έπιπλα με αμερικανική καρυδιά σε οποιαδήποτε μορφή, ιδίως τους πρώτους μήνες, μην αφήνετε στις ξύλινες επιφάνειες αντικείμενα σε σταθερή θέση, προκειμένου να μην υπάρξουν τοπικές χρωματικές αλλοιώσεις στην επιφάνεια που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν παρόλα αυτά, κάποιο αντικείμενο αφήσει χρωματικό ίχνος, απομακρύνετε το και με την πάροδο του χρόνου το ηλιακό φως θα διορθώσει την αλλοίωση.

Ειδικά τα μασίφ ξύλα (δρυς ή καρυδιά) δεν πρέπει να τοποθετούνται σε μέρη που έχουν υγρασία ή υψηλές θερμοκρασίες ή εκτίθενται παρατεταμένα στην ηλιακή ακτινοβολία. Καθώς το μασίφ ξύλο είναι ζωντανός οργανισμός, στις παραπάνω συνθήκες, προσπαθεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σκεβρώματα ή σκασίματα.

Μην τοποθετείτε απευθείας στις ξύλινες επιφάνειες αντικείμενα που έχουν υψηλές θερμοκρασίες, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος αλλοίωσης ή και καταστροφής τους.

Το ξεσκόνισμα και το καθάρισμα πρέπει να γίνεται κατά τη φορά των νερών του ξύλου.

Δεν πρέπει να σύρονται αντικείμενα σε επιφάνειες από οποιοδήποτε υλικό (ξύλο, λάκα, κρύσταλλο ακόμη και γυαλιστερές κεραμικές επιφάνειες). Συχνά τα αντικείμενα αυτά έχουν ανώμαλες επιφάνειες στο κάτω μέρος και τραυματίζουν τις επιφάνειες πάνω στις οποίες σύρονται. Ειδικά ο καπλαμάς της καρυδιάς είναι πιο μαλακός και άρα πιο ευαίσθητος στα μικροχτυπήματα της καθημερινής χρήσης από ότι ο καπλαμάς από δρυ.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα λακαρισμένα έπιπλα που πρέπει να προφυλάσσονται από τα μικροχτυπήματα και τις φθορές της καθημερινής χρήσης, αφού αυτές γίνονται ιδιαιτέρως εμφανείς στη λακαρισμένη επιφάνεια (ίδιες φθορές περνούν απαρατήρητες στις ξύλινες επιφάνειες).

Οι επιφάνειες από κεραμικό, αν και είναι πιο σκληρές από οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια χρησιμοποιείται στα έπιπλα, είναι ευαίσθητες στην θραύση, ειδικά σε περίπτωση πτώσης αντικειμένου. Ακόμα, οι κεραμικές επιφάνειες είναι ευαίσθητες στη θερμότητα, οπότε και θα πρέπει να προστατεύονται και να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με ζεστά αντικείμενα (π.χ. καυτά μαγειρικά σκευή, καυτές κούπες κτλ).
ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΠΛΩΝ ΜΕ ΞΥΛΟ, ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΙΚΟ
Όλες τις επιφάνειες από ξύλο, μέταλλο ή κεραμικό μπορείτε να τις καθαρίζετε με καλά στυμμένο, μαλακό βαμβακερό ύφασμα.

Αν πέσουν υγρά πάνω στις επιφάνειες φροντίστε να τα απομακρύνετε άμεσα με στεγνό πανί ή χαρτί, ενώ το ίδιο πρέπει να κάνετε αν χυθούν νερά στο πάτωμα, ώστε να προφυλαχθούν τα πόδια του επίπλου. Η παρατεταμένη έκθεσή τους σε υγρά που δεν απομακρύνονται μπορεί να επηρεάσει την εσωτερική δομή και την επιφάνεια των ξύλινων επίπλων.


Γ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
Στα καθιστικά εξωτερικού χώρου της homad προτείνονται ειδικά υφάσματα τα οποία, εκτός από την προηγμένη αδιάβροχη σύνθεσή τους, έχουν πρόσθετη επένδυση από ελαστική μεμβράνη αδιαβροχοποίησης.

Επίσης, έχουν την μέγιστη δυνατή αντοχή στην έκθεση στο ηλιακό φως, ενώ καθαρίζονται επιτόπου με νερό και μαλακή βούρτσα.

Παρόλη την αποδεδειγμένη αντοχή τους, όταν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για κάποιο χρονικό διάστημα, είναι φρόνιμο να καλύπτονται με τα ειδικά αδιάβροχα καλύμματά τους ακόμη και κατά την εαρινή/θερινή περίοδο. Τον υπόλοιπο χρόνο αυτά πρέπει να αποθηκεύονται σε στεγασμένο χώρο και να παραμένουν προφυλαγμένα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η εικόνα και η λειτουργία των επίπλων εξωτερικού χώρου εξαρτάται απολύτως από τον τρόπο προφύλαξής τους τις περιόδους που δεν τα χρησιμοποιούμε.

Ειδικότερα, τα ξύλινα έπιπλα πρέπει να προφυλάσσονται καλυμμένα με ειδικά αδιάβροχα καλύμματά σε στεγασμένο χώρο και κάθε χρόνο να φρεσκάρεται το λούστρο τους, ανάλογα με το υλικό τους TEAK, IROKO κλπ (πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από τα καταστήματα homad).
Σε αυτόν τον ιστότοπo χρησιμοποιούνται cookies για να διασφαλιστεί η καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα.